Processos participatius

La gestió municipal dels Hostalets de Pierola conté diversos projectes i decisions que tiren endavant amb la implicació directe del veïnat del poble. En aquest apartat podeu consultar les propostes fetes en el mandat actual (2019-2023) dividides en vigents i històriques.

ANY 2022

 • Al·legacions davant l’avantprojecte de l’A2

  El passat dimarts 5 d’abril es va publicar l’anunci al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) amb la informació pública de l’avantprojecte «Adequació, reforma i conservació de l’autovia A-2. Tram: Igualada – Martorell» amb una afectació al terme dels Hostalets de Pierola a l’alçada del polígon de Mas d’en Pi. Des de l’Ajuntament es fan reunions informatives amb els veïns i s’agilitza un model per presentar al·legacions fins al 24 de maig.
  Enllaç relacionat
 • Al·legacions en contra el projecte de la MAT
  Els Hostalets de Pierola és un dels municipis més afectats pel projecte privat de Forestalia per a la construcció d’una línia de Molt Alta Tensió. L’objectiu és transportar i comercialitzar l’electricitat generada a diversos parcs eòlics i solars del Baix Cinca (Aragó) fins a zones de gran consum energètic, com l’àrea metropolitana de Barcelona. L’Ajuntament va facilitar tota la informació i els tràmits per presentar al·legacions fins al 14 de febrer d’aquest mateix any.
  Enllaç relacionat
 • Propostes per a tallers de formació 2022
  A finals de l’any 2021 es fa una enquesta per conèixer les inquietuds i necessitats de formació en l’àmbit local. Es recullen una cinquantena de propostes amb les temàtiques i els horaris preferents. Les opcions més votades van ser: Anglès de supervivència, taller d’art (pintura) i cuina saludable que, finalment, es programen en l’oferta de formació del primer semestre del 2022.
  Enllaç relacionat

ANY 2021

 • Consulta sobre formació als Hostalets
  L’àrea de Cultura fa una enquesta per conèixer les inquietuds, les preferències i la disponibilitat del veïnat dels Hostalets de Pierola.
  Objectiu: Programar cursos i tallers d’interès general.
  Enllaç relacionat
 • Ordenança de civisme
  En el tràmit d’aprovar una nova normativa per sessió plenària, l’Ajuntament presenta una primera proposta inicial i convida el veïnat a completar l’ordenança a través d’idees noves i de la seva pròpia experiència.
  Objectiu: Aconseguir una ordenança de civisme el més completa possible.
  Es recullen una trentena de propostes noves per complementar l’esborrany presentat amb aportacions referents a soroll, olors, abocaments incontrolats, cura dels animals, etc.
  Enllaç relacionat
 • Projecte Impulsa
  L’àrea d’Ocupació treballa per crear una xarxa de serveis amb el protagonisme de l’activitat comercial del municipi. En l’arrencada del projecte es fa una especial invitació a autònoms a facilitar les seves dades a través del correu electrònic. L’actuació compta amb un reforç telefònic.
  Objectiu: No deixar ningú enrere del moviment comercial i poder transmetre la informació, ajudes i tràmits d’interès.
  Enllaç relacionat
 • Barreres arquitectòniques
  Objectiu: Registrar els punts del municipi on es detecten els principals punts amb deficiències d’accessibilitat. Els resultats es traslladen al departament d’Urbanisme per prioritzar-ne les futures actuacions.
  Enllaç relacionat
 • Pla Local de Salut
  Objectiu: Des de l’àrea de Salut s’activa el projecte mare per coordinar serveis i necessitats de totes les persones dels Hostalets de Pierola. L’actuació inclou una macroenquesta per recopilar-ne les dades.
  Enllaç relacionat
 • Adquisició de llibres per Sant Jordi 2021
  Objectiu: Recollir propostes i afegir-les a la compra d’exemplars anual que es fa per aquestes dates disponibles al Biblio@ccés.
  Adquisició llibres 2021
 • Consulta 21M sobre l’ampliació del Dipòsit Controlat
  Objectiu: Consulta popular amb campanya prèvia dels blocs a favor i en contra, participació de l’Ajuntament, l’Agència de Residus de Catalunya, partits polítics, la Universitat Politècnica de Catalunya i debat final abans de la consulta celebrada el 21 de març de 2021.
  Enllaç relacionat
 • Parelles lingüístiques
  Objectiu: Primera acció destinada a posar en valor la cohesió i la llengua destinada, especialment, als joves dels Hostalets de Pierola.
  Enllaç relacionatANY 2020
 • Adquisició de llibres per Sant Jordi 2020
  Objectiu: Recollir propostes i afegir-les a la compra d’exemplars anual que es fa per aquestes dates disponibles al Biblio@ccés.
  Adquisició llibres 2020ANY 2019
 • Pla Local de Joventut
  Objectiu: Conèixer quines són les necessitats i objectius del sector jove i adaptar l’oferta del Punt Jove amb tallers, actuacions i propostes dirigides a donar-ne una resposta el més adequada possible.
  Enllaç relacionat